Strony

Google Website Translator Gadget

JAK ZROBIĆ BATONIKI MUSLI


Po co kupować drogie batony zbożowe skoro można je zrobić samemu - bez konserwantów, bez podejrzanych dodatków. 
Batoniki musli są wspaniałą przekąską energetyczną. Sprawdzają się jako drugie śniadanie do pracy czy dla dziecka do szkoły jak również na wyprawy rowerowe, w góry i na plażę. Pyszna i tania przekąska.

Potrzebne będą:

  • mleko skondensowane słodzone,
  • musli lub ulubione płatki owsiane, żurawina,orzechy, nasiona wiórki kokosowe, pestki;

Do miski wlewamy mleko skondensowane i wsypujemy musli. Mieszamy dokładnie. Formę do pieczenie wykładamy pergaminem i wykładam mieszankę, lekko ugniatam. Piekę 45-60minut w 130 stop. C.


Po wystygnięciu kroję na batony (jaką wielkość lubisz)

I zawijam w papierki bo bardzo szybko łapią wilgoć.



Lubicie takie batoniki?
                                                                                   Polecam,Djors.

32 komentarze:

  1. wydaje się dość prosty i przyjemny... chętnie spróbuję sama zrobić sobie takie batony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taka porcja wystarczy na ok dwa tygodnie dla 1 osoby

      Usuń
  2. super przepis, zawsze miałam chęć je zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. cute!!!

    http://glamourgirl-bg.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. o kurcze no genialny pomysł, koniecznie wypróbuję w ten weekend uwielbiam batoniki musli ;)) dzięki za przydatny post ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, polecam jeśli lubisz batoniki musli, jak widzisz dużo tego wychodzi

      Usuń
  5. wow this looks soo yummy!


    love from San Francisco,
    Britt+Whit

    OdpowiedzUsuń
  6. chyba wypróbuję ten przepis, bo batonik wygląda przepysznie :D zapraszam do mnie na konkurs, w którym do wygrania śliczna bransoletka Romantica ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wygląda i też tak smakuje, polecam

      Usuń
  7. czy to przepis z "Wiem co jem"? Ja właśnie przymierzam się do ich zrobienia. Wszystkie składniki zakupione i chyba w tygodniu je zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, tak kochana od razu zrobiłam batoniki i robię ponownie jak tylko zjem. Są pycha a jak ich dużo wychodzi.

      Usuń
    2. już zrobiłam i są przepyszne, mój mąż nie jest zachwycony, że się skończyły. Ale powiedział, ze jak tylko trzeba to pójdzie kupić składniki a ja mam to robić:) Pozdrawiam.

      Usuń
    3. Super, ciesze się, ja też robię tak średnio co półtorej tygodnia. To nie są takie zwykłe batoniki jak ze sklepu . A to cwaniak z Twojego męża.

      Usuń
  8. to przepis nigelli? :) robiłam je, były pyszne, ale o wiele za słodkie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, nie Nigelli, to przepis "Wiem co jem"

      Usuń
  9. Takie batoniki są przepyszne, polecam! Warto mieć je zawsze w szafce i torebce w razie "w". Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. Zabieram się za nie właśnie hehe;)
    Super przepis :) Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. dziękuje bardzo :3 napewno spróbuje, bo gdy ostatnio przeczytałam skład sklepowego batonika... to nie miałam ochoty już go jeść ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się , że się podoba, myślę, ze będzie równie tak Ci smakować :)

      Usuń
  12. Wlasnie sie zajadam,ale u mnie mleko jest troche inne wiec robilam wszystkiego na oko,sa pyszne-)))

    OdpowiedzUsuń