Strony

Google Website Translator Gadget

Niebywale szybkie krewetki




Jak zrobić szybko krewetki ?
Zrobienie krewetek nie jest takie trudne jak mi się kiedyś wydawało.  Wystarczy 10 minut i gotowe. Uwielbiam je, chociaż z uwagi na ich wysoką cenę, nie jem ich za często.

Potrzebne będą :
  • krewetki wielkość Tygrysie- różowe czyli obgotowane, świeże
  • cebula
  • czosnek
  • pietruszka zielona 
  • bączki cebulowe 
  • cytryna
  • olej
Pamiętaj !Krewetki przed smażeniem należy oczyścić, przy pomocy noża na grzbiecie wyjąć  jelito (takie czarne). Ja szykuje je ze skorupką i każdy sam sobie obiera.

No to zabieramy się do przygotowania, uwaga ! bo w całym domu, będzie się unosił niesamowity zapach, nie da się tego zrobić w tajemnicy, domownicy przybiegną natychmiast .
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju (ma być taka delikatnie brązowawa) następnie dodajemy krewetki, i od razu krojony : czosnek, bączki cebulowe i pietruszkę. Krewetki smażymy wraz z cebulą i tymi dodatkami na dużym ogniu po ok. 3 minuty z każdej strony krewetek. Wykładamy na talerz z pokrojoną cytryną.

I gotowe. 

Lubicie krewetki, a jak je przygotowujecie ?


Mam pytanie .
Którą wersję przepisów kuchennych Wam się podoba 
  • pod każdym zdjęciem opis co robimy  ?
czy też 
  • najpierw opis jak zrobić a potem seria zdjęć ( jak w tym poście) ?

20 komentarzy:

  1. Ja osobiście jeszcze nigdy nie jadłam ..

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam już kilka razy, natomiast jeszcze nigdy sama ich nie przygotowywałam...a faktycznie przepis jest ekspresowy i łatwy. Koniecznie musze spróbować. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ZAPRASZAM DO MNIE NA ROZDANIE ZESTAWU KOSMETYKOW GIORGIO ARMIANI'EGO!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam krewetki, tak podanych jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie lubię, i raczej nie skuszę się na samodzielne przygotowywanie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No nie ma co szykować skoro nie będziesz jadła ;)

      Usuń
  6. Mój mąż uwielbia krewetki ale ja nie potrafię ich dobrze przygotować więc wydrukuję sobie Twój przepis. W związku z tym,,że drukuję przepisy i wpinam do segregatora uważam,że lepsza wersja to :przepis a zdjęcia osobno ale nie wim co inni sądzą?
    Przyślij mi kochanie na maila swój adres:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki kochana już piszę . Ciesze się,że przepis się przyda ;)

      Usuń
  7. hmmm nigdy nie jadłam krewetek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Koniecznie musi zacząć, krewetki są bardzo dobre ;)to taka ryba.

      Usuń
  9. wyglądają obłędnie! szkoda tylko, że ja tak bardzo nie lubię krewetek, bleeeeeeee ;P chociaż kto wie może takie aromatyczne w ziołach wyjątkowo bym polubiła... ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli nie lubisz, to przygotować je należy właśnie w ten sposób abyś polubiła, już nie jedną osobę namówiliśmy na spróbowanie i udało się , smakowało ;)

      Usuń
  10. Super przepis,ja wolę wersję opis-zdjęcie,opis-zdjęcie.Jak Tobie wygodnie tak zrobisz,pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Kocham krewetki a w takim wydaniu bym je w sekundę zjadła:)
    buźka

    OdpowiedzUsuń