Za to , że tak długi mnie nie było, osłodzę Wam teraz trochę chwilę.
Lubicie polewę czekoladową do lodów z MC Donald's?
A oto przepis na nią:
530ml słodzonego mleka skondensowanego- puszka
200g gorzkiej czekolady - 2 tabliczki
200g masła orzechowego (ok. 5 łyżek)
3-4 łyżki gorącej wody
garść orzeszków solonych
rurki deserowe
200g gorzkiej czekolady - 2 tabliczki
200g masła orzechowego (ok. 5 łyżek)
3-4 łyżki gorącej wody
garść orzeszków solonych
rurki deserowe
Mleko, czekoladę i masło orzechowe rozpuść w rondlu na jednolitą masę
(bez grudek). Dodaj wodę, zamieszaj. Przelej do dzbanuszka. Porcję lodów
nałóż do pucharków, polej polewą, posyp orzeszkami i wetknij rurki.
Po zrobieniu sos jest rzadszy, na drugi dzień dopiero gęstniej. Ta polewa nie zastyga na skorupę.
A oto jak wygląda na drugi dzień, myślę, że udało mi się pokazać tą gęstość.
A oto jak wygląda na drugi dzień, myślę, że udało mi się pokazać tą gęstość.
Kiedy pozostanie nam trochę polewy, wlewamy do plastikowego pojemnika i delektujemy się nim w kolejne dni !!!
Aha, wspaniale nadaję się jako polewa do ciast.
Życzę Wam smacznego i wspaniałej słonecznej niedzieli. Pa , Djors
MNIAMMMMMMMMM muszę koniecznie wypróbować!!!
OdpowiedzUsuńSpróbuj, jest na prawdę super .
UsuńPolewa czekoladowa! Uwielbiam :3
OdpowiedzUsuńja też
UsuńZaserwowałaś mi taką pychotkę na sam wieczór !
OdpowiedzUsuńI co po nocach teraz będziesz śniła do momentu kiedy nie zrobisz?
UsuńMniam...uwielbiam takie pyszności. Kolejny fajny przepis do kolekcji:))
OdpowiedzUsuńDzięki, jest na prawdę pyszny i prosty.
UsuńDjors, djors będzie trzeba wypróbować z lodami w upalny dzień, i to będzie dzień wielkiego grzechu -hahah
OdpowiedzUsuńTak wielki był mój grzech bo jadłam przez dwa dni, ale nie żałuję (polewy nakładłam więcej niż lodów ;-)
Usuńmmmmmmmm polewę czekoladową do lodów z MC Donald's ? uwielbiam!!! muszę to wypróbować zwłaszcza, ze często robię desery lodowe a gotowe, kupne polewy trochę mi się przejadły... dziękuję za fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuńDzięki, koniecznie spróbuj, warto.
UsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować, bo uwielbiam tą polewę! Do swoich deserów najczęściej wykorzystuję polewę z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/polewa-czekoladowa-przepis/ Idealnie sprawdza się do ciast i deserów bo ma idealną konsystencję i i pięknie błyszczy. Polecam!
OdpowiedzUsuńPolewa beznadziejna, absolutnie nie przypomina polewy z Mc Dolanalds. Zrobiła się gęsta bryja i czuć same orzechy. To już 100 razy lepsze jest samo mleko skondensowane do lodów.
OdpowiedzUsuńpolewa czekoladowa ale nie smakuje jak ta w Macdonalds. Ogólnie to chyba sekretna receptua, bo nigdzie nie ma dobrego przepisu na nią ;/
OdpowiedzUsuń