Uwielbiam te placuszki, ilekroć szykuje się jakieś spotkanie czy to
rodzinne czy ze znajomymi, znikają w mgnieniu oka. Szybkie i smaczne.
Przyznam, że nigdy wcześniej nie jadłam połączenia wędzonego łososia z chrzanem. Jedząc samego łososia może wydawać się nam mdły ale tego połączenia warto spróbować.
Przyznam, że nigdy wcześniej nie jadłam połączenia wędzonego łososia z chrzanem. Jedząc samego łososia może wydawać się nam mdły ale tego połączenia warto spróbować.
Idę na skróty, bo zazwyczaj na jakieś spotkanie szykuję dużo potraw, więc korzystam z placków "Knorr".
Mieszam według przepisu i odczekuję chwilę. W tym czasie kroję łososia wędzonego i koperek. Następnie smażę placki na małej ilości oleju.
Na przestygnięte placki nakładam 1 / 2 łyżeczkę chrzanu i rozsmarowuję,
potem nakładam wędzonego łososia oraz mniejsze gałązki koperku.
I gotowe.
Znacie te placki?
Mieszam według przepisu i odczekuję chwilę. W tym czasie kroję łososia wędzonego i koperek. Następnie smażę placki na małej ilości oleju.
Znacie te placki?
Polecam, Djors.
Ciekawy pomysł :))
OdpowiedzUsuńplacki uwielbiam,ale łosoś to nie moja bajka ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam placki ziemniaczane :)
OdpowiedzUsuńnie znałam tego połączenia, a placki ziemniaczane uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńPlacki z łososiem ? Ciekawe połączenie Nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńa ja nie nie lubię placów, na sama myśl mam odruch wymiotny.
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej :)
OdpowiedzUsuńnhum,nhumm!! Hummmm :)
OdpowiedzUsuńFollow you!!
http://estilohedonico.blogspot.com/
xoxo
Wow nigdy tego nie jadłam, ale muszę to zrobić bo teraz będzie to za mną chodziło! :) Kocham łososia i chrzan :D A powiedz mi cyz te placki różnia się w smaku dużo od takich zwykłych domowych z uutartych ziemniaków ? :)
OdpowiedzUsuńW smaku trochę przypominają placki:-)czuć , że są inne, jednak ja nie robiłabym ich jako danie główne np. na obiad (placki po węgiersku) lepsze na pewno będą z utartych ziemniaków.
UsuńŁosoś-najlepsza ryba na świecie!!!! ale z plackami jeszcze go nie jadłam-spróbuję na pewno!!!
OdpowiedzUsuńJa je uwielbiam, niesamowite połączenie smaków. Jestem ciekawa Twojej opinii.
UsuńWczoraj robiłam te placki na kolację i wyszły wspaniale:))
UsuńSpróbuj też wymieszać masło z chrzanem, koprem i odrobiną soli, posmarować nim pełnoziarniste, albo białe pieczywo, na to łosoś, kawałek szczypiorku i pyszności gotowe, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńHymmm mniam, na pewno wypróbuje. Dzięki ;)
Usuńa czy te placki nie ciemnieją, bo to ma być danie na zimno? placki swojskie to jednak po czasie zmieniają kolor na ciemny i już nie wyglądają tak "apetycznie". Może te z torebki nie ciemnieją z czasem?
OdpowiedzUsuńnie one nie ciemnieją . Lepiej się robi na zimno bo można przygotować je wcześniej lub też przed podaniem- wtedy placki będą chrupiące ;)
UsuńDziękuję za odpowiedź. Smakowicie wyglądają i są na pewno pyszne. Zapisuję do wypróbowania. Super propozycja na imprezę skoro nie ciemnieją, oczywiście te z "torebki".
Usuń