Strony

Google Website Translator Gadget

PLACKI Z CHRZANEM I ŁOSOSIEM

Uwielbiam te placuszki, ilekroć szykuje się jakieś spotkanie czy to rodzinne czy ze znajomymi, znikają w mgnieniu oka. Szybkie i smaczne. 
Przyznam, że nigdy wcześniej nie jadłam połączenia wędzonego łososia z chrzanem. Jedząc samego łososia może wydawać się nam mdły ale tego połączenia warto spróbować.
 
Idę na skróty, bo zazwyczaj na jakieś spotkanie szykuję dużo potraw, więc korzystam z placków "Knorr". 

Mieszam według przepisu i odczekuję chwilę. W tym czasie kroję łososia wędzonego i koperek. Następnie smażę placki na małej ilości oleju.
Na przestygnięte placki nakładam 1 / 2 łyżeczkę chrzanu i rozsmarowuję,
potem nakładam wędzonego łososia oraz mniejsze gałązki koperku.

I gotowe.
Znacie te placki?
                                                                         Polecam, Djors.

18 komentarzy:

  1. placki uwielbiam,ale łosoś to nie moja bajka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam placki ziemniaczane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie znałam tego połączenia, a placki ziemniaczane uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Placki z łososiem ? Ciekawe połączenie Nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja nie nie lubię placów, na sama myśl mam odruch wymiotny.

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda przepysznie! dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. nhum,nhumm!! Hummmm :)

    Follow you!!

    http://estilohedonico.blogspot.com/

    xoxo

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow nigdy tego nie jadłam, ale muszę to zrobić bo teraz będzie to za mną chodziło! :) Kocham łososia i chrzan :D A powiedz mi cyz te placki różnia się w smaku dużo od takich zwykłych domowych z uutartych ziemniaków ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W smaku trochę przypominają placki:-)czuć , że są inne, jednak ja nie robiłabym ich jako danie główne np. na obiad (placki po węgiersku) lepsze na pewno będą z utartych ziemniaków.

      Usuń
  9. Łosoś-najlepsza ryba na świecie!!!! ale z plackami jeszcze go nie jadłam-spróbuję na pewno!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja je uwielbiam, niesamowite połączenie smaków. Jestem ciekawa Twojej opinii.

      Usuń
    2. Wczoraj robiłam te placki na kolację i wyszły wspaniale:))

      Usuń
  10. Spróbuj też wymieszać masło z chrzanem, koprem i odrobiną soli, posmarować nim pełnoziarniste, albo białe pieczywo, na to łosoś, kawałek szczypiorku i pyszności gotowe, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hymmm mniam, na pewno wypróbuje. Dzięki ;)

      Usuń
  11. a czy te placki nie ciemnieją, bo to ma być danie na zimno? placki swojskie to jednak po czasie zmieniają kolor na ciemny i już nie wyglądają tak "apetycznie". Może te z torebki nie ciemnieją z czasem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie one nie ciemnieją . Lepiej się robi na zimno bo można przygotować je wcześniej lub też przed podaniem- wtedy placki będą chrupiące ;)

      Usuń
    2. Dziękuję za odpowiedź. Smakowicie wyglądają i są na pewno pyszne. Zapisuję do wypróbowania. Super propozycja na imprezę skoro nie ciemnieją, oczywiście te z "torebki".

      Usuń