Bardzo szybki i prosty sposób przyrządzenia zwykłej bagietki w smaczną sytą kanapkę.
A więc zaczynamy...
A więc zaczynamy...
Bagietki przekroić wzdłuż, wydrążyć lekko
łyżką środek i posmarować dużą ilością sosu czosnkowego. Nakładać farsz. A składać się będzie on dzisiaj z pokrojonych: piersi (w drobną kostkę i usmarzone na patelni) sera, pomidorów, cebuli, ogórka konserwowego, sałaty lodowej.
Bagietki faszeruję tym co lubię lub co jest w lodówce - wszystko pasuje. Pierś można zastąpić szynką lub salami. Można dodać pieczarki, jajko gotowane,paprykę, oliwki.
Zapiekanie.
Do nagrzanego piekarnika (grzeję ok. 5 minut) wkładam bagietki. Układam je na ruszcie. Zapiekam około 10 minut w piekarniku z termoobiegiem - dodatkowym grzaniem z góry. Nie można jej długo zapiekać, one mają być z wierzchu chrupiące a w środku miękkie- takie wilgotne.
Pycha!
Lubicie takie bagietki, a jak je robicie?
Lubicie takie bagietki, a jak je robicie?
Polecam, Djors.
Fajny przepis! Kocham bagietki <3
OdpowiedzUsuńMNiaaam nigdy takiego czegoś nie robiłam...Jesli piekłam bagietkę w piekarniku to jedynie z masłem czosnkowym, ale Twój przepis na pewno wykorzystam kedyś:*
OdpowiedzUsuńZrobiłabym teraz, ale musiałabym znaleźć bagietkę razową, a to raczej będzie problem:(
Nie będzie problemu z tą bagietką, może nie do końca bagietką bo będzie to pewnie podłużna bułka razowa- krótsza. Ja czasami mam odrobinę "szaleństwa" i jem to co wszyscy!!! Ale tylko czasami :-)
Usuńwygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńmniiaam ;d
OdpowiedzUsuńApetyczne!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńwłaśnie jestem po obiedzie, ale ślinka mi cieknie, muszę to wypróbować:) również obserwuję:)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! Dla mnie przydałby się jeszcze plasterek jakiejś szynki. : ))
OdpowiedzUsuńSmacznie wyglada!
OdpowiedzUsuńlooks yummy!!hugh Anja
OdpowiedzUsuńthat looks yuuuuumy!
OdpowiedzUsuń