Strony

Google Website Translator Gadget

NADZIEWANA BAGIETKA


Bardzo szybki i prosty sposób przyrządzenia zwykłej bagietki w smaczną sytą kanapkę.
A więc zaczynamy...
Bagietki przekroić wzdłuż, wydrążyć lekko łyżką środek i posmarować dużą ilością sosu czosnkowego. Nakładać farsz. A składać się będzie on dzisiaj z pokrojonych: piersi (w drobną kostkę i usmarzone na patelni) sera, pomidorów, cebuli, ogórka konserwowego, sałaty lodowej.
Bagietki faszeruję tym co lubię lub co jest w lodówce - wszystko pasuje. Pierś można zastąpić szynką lub salami. Można dodać pieczarki, jajko gotowane,paprykę, oliwki.



Nafaszerowaną bagietkę zawijam w folię srebrną i dokładnie szczelnie zamykam.


Zapiekanie.
Do nagrzanego piekarnika (grzeję ok. 5 minut) wkładam bagietki. Układam je na ruszcie. Zapiekam około 10 minut w piekarniku z termoobiegiem - dodatkowym grzaniem z góry. Nie można jej długo zapiekać, one mają być z wierzchu chrupiące a w środku miękkie- takie wilgotne. 
Pycha!

Lubicie takie bagietki, a jak je robicie?
                                                                                Polecam, Djors.

11 komentarzy:

  1. Fajny przepis! Kocham bagietki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. MNiaaam nigdy takiego czegoś nie robiłam...Jesli piekłam bagietkę w piekarniku to jedynie z masłem czosnkowym, ale Twój przepis na pewno wykorzystam kedyś:*
    Zrobiłabym teraz, ale musiałabym znaleźć bagietkę razową, a to raczej będzie problem:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie będzie problemu z tą bagietką, może nie do końca bagietką bo będzie to pewnie podłużna bułka razowa- krótsza. Ja czasami mam odrobinę "szaleństwa" i jem to co wszyscy!!! Ale tylko czasami :-)

      Usuń
  3. właśnie jestem po obiedzie, ale ślinka mi cieknie, muszę to wypróbować:) również obserwuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda cudownie! Dla mnie przydałby się jeszcze plasterek jakiejś szynki. : ))

    OdpowiedzUsuń