Smaczna, zapieczona mieszanina jajek, mleka i mąki, a na dodatek polana miodem. Spróbuj, a przekonasz się, jaka to pyszna wieczorna kolacja na zimowe dni.
3 jajka
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki mąki
tłuszcz do formy (1 łyżka)
Sposób przygotowania:
1.Jajka zmiksować z mlekiem. Odstawić na 15 minut.
2.Dodać powoli mąkę cały czas mieszając (mikserem lub trzepaczką).
3. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 250 stopni C. Następnie na rozgrzaną blachę (lub żaroodporne naczynie) wlać przygotowaną masę (powinna być rzadka) i piec ok. 20 minut.
4.Podawać najlepiej na ciepło polane kwaśną śmietaną, płynnym miodem, czy też czekoladą.
3. Formę do pieczenia posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 250 stopni C. Następnie na rozgrzaną blachę (lub żaroodporne naczynie) wlać przygotowaną masę (powinna być rzadka) i piec ok. 20 minut.
4.Podawać najlepiej na ciepło polane kwaśną śmietaną, płynnym miodem, czy też czekoladą.
Polecam, Djors.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz