Pasta którą dzisiaj robię świetnie nadaje się do jedzenia na zimno i na ciepło.Przepis jak zwykle banalnie prosty i pyszny. I tak potrzebne będą:
- ser żółty
- sos czosnkowy (Heinz dla mnie najlepszy)
- bączki cebulowe
Ser żółty - ok.30 dkg- ścieramy na tarce o grubych oczkach dodajemy 2 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego i pokrojone bączki. Mieszamy wszystko i gotowe.
Sposób podawania
- na zimno czyli na kromkę chleba nakładam pastę i zjadam
- na ciepło - na kromkę chleba nakłada pastę i wkładam do opiekacza lub piekarnika do momentu roztopienia się i zjadam
- także na ciepło - kromkę opiekam na grillu lub w opiekaczu i na ciepłą grzankę nakładam pastę i zjadam
Hyyymmm , teraz nawet jak patrzę na te grzanki to mi ślinka leci!
Pa, Djors
Koniecznie wypróbuję :))
OdpowiedzUsuńOj tak, polecam Ci, ja początkowo to jadłam bardzo często i bardzo duże ilości.
Usuńuwielbiam Twoje przepisy:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, dzięki.
UsuńZa takie szybkie i proste przepisy uwielbiam Twojego bloga..oczywiście nie tylko. Daj znać czy ewentualnie taką pastę można zostawić na drugi dzień.
OdpowiedzUsuńOj, dzięki.Tak taka pasta wytrzyma 3 dni, ale więcej dni nie próbowałam.
Usuńkurde Ty to masz genialne pomysły:)
OdpowiedzUsuńNo dzięki, lubię szybką i smaczną kuchnię ;-)
Usuńmmmmm mniami wygląda bardzo apetycznie zwłaszcza na tej grzance;)
OdpowiedzUsuńDzięki, ta ostatnia to moja ulubiona wersja
UsuńApetycznie wygląda,zwłaszcza ostatnia kanapeczka :)
OdpowiedzUsuńDzięki, jak dla mnie wersja ulubiona
UsuńMniam:)))))wersja na ciepło będzie na pewno boska:)) Ja wykorzystam tą pastę na grillowanym chlebku:))
OdpowiedzUsuń...jest pyszny
UsuńDjors, uwielbiam Cie! Zawsze trafiasz przepisem w moje serce
OdpowiedzUsuńDzięki kochana, cieszę się, że pasuje.
Usuń