Idealna jako sama sałatka lub jako sałatka do mięs podawanych na sobotni wieczór z przyjaciółmi.
Szybka, smaczna i mało kaloryczna.
Skład podstawy:
Szybka, smaczna i mało kaloryczna.
Skład podstawy:
- sałata lodowa
- pomidor
- ogórek
- cebula
- pestki słonecznika i dyni-prażone
- ser żółty
- oliwki, papryka
- pierś smażona bez panierki z jajkiem gotowanym
- lub tuńczyk w sosie własnym z jajkiem gotowanym
- ser feta
Kroimy ogórka, sałatę lodową pomidora, cebulę i oliwki czarne (zielone zostawiam w całości). Prażymy pestki słonecznika i dyni, na suchej patelni. Robimy sos do sałatki (olej z solą i bazylią suszoną lub zamiast oleju z jogurtem naturalnym). Ser zółty trzemy na tarce.
Jeśli sałatka ma nam służyć jako dodatek do mięsa, to ja już nic więcej nie dodaję, jeśli natomiast ma być samą sałatką to dodaję np. pierś smażoną bez panierki lub tuńczyk w sosie własnym z jajkiem gotowanym i serem feta. Nakładam dla każdego osobno lub mieszam w misce.
Ja teraz zrobiłam z dodatkiem tuńczyka zobacz.
Jeśli sałatka ma nam służyć jako dodatek do mięsa, to ja już nic więcej nie dodaję, jeśli natomiast ma być samą sałatką to dodaję np. pierś smażoną bez panierki lub tuńczyk w sosie własnym z jajkiem gotowanym i serem feta. Nakładam dla każdego osobno lub mieszam w misce.
Ja teraz zrobiłam z dodatkiem tuńczyka zobacz.
Polecam , Djors.
Djors twój blog to dla mnie kopalnia pysznych przepisów. Super sałatka ja takie uwielbiam.
OdpowiedzUsuńDzięki, lubię takie przepisy proste i smaczne i takie Wam pokazuję. Cieszę się, że Tobie też przypadły do gustu ;-)
Usuń